Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 3/2016

SIDE 13/20

Regneregler

 

★ ★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Malthe Kruse,

12 år, 6. klasse

på Humlebæk Skole

 

Jeg synes, det er en god app, fordi den hjælper mig  med mine skoleopgaver. Nederst er der en matematikordbog, hvor man kan finde ud af alt, der har med matematik at gøre. Der er også to spil, så man kan blive endnu bedre til matematik, men jeg synes, det er lidt ærgerligt, at der ikke er flere. Appen fortæller meget enkelt, hvad tingene er, for eksempel ”hvad er en brøk?”. Så hvis jeg lige har glemt, hvordan man regner noget ud, eller hvad tingene gør, kan jeg gå ind på appen og få det meget enkelt at vide.

 

Forældrekommentar (far): App’en er fin til at give et hurtigt overblik over de forskellige emner inden for matematikken, hvad begreberne betyder, og hvordan man regner forskellige ting ud. Som basisværktøj er den glimrende.

 

Be Confident

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Kaisa Exner, 12 år,

7. klasse på Øster

Farimagsgades Skole

 

Appen fortæller om forskellige ting, som kan lære en at være selvsikker i forhold til sådan noget som udseende og hvad andre folk tænker. Den kom med nogle gode pointer, så det er vist sikkert at sige, at jeg lærte lidt mere om at være selvsikker. Den er meget simpelt lavet og derfor også nem at bruge. Faktisk giver det mere mening at tale om den som en bog end som en app. Jeg ville ikke lægge den fra mig, da jeg var gået i gang. Man bruger nok mellem en halv og en hel time på at læse den. Men jeg vil nok ikke læse den igen.

 

Forældrekommentar (mor):

Du skal tro på dig selv kunne være overskriften for denne app, som er noget amerikansk i stilen. Den tager relevante tematikker i forhold til sociale interaktion op, og den er tegnet fint, så Kaisa kom nemt igennem alle otte små kapitler.

 

Lær Klokken

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Freja Svarrer

Poulsen, 9 år, 4. klasse

på Bellahøj Skole

 

Jeg har lært, at tre er kvart over, at ni er kvart i, og seks er halv. Appen var nogle gange lidt underlig, fordi kuglerne faldt i hullerne af sig selv, og så fik man en fejl. Det var snyd. Men den var nem at bruge, for ham i programmet sagde jo, hvad man skulle. Jeg lavede det hele på en gang, og så er det lidt svært at bruge den igen, fordi det er samme slags opgaver.

 

Forældrekommentar (far):

Den var let at bruge. Meget pædagogisk med gode instrukser, som var nemme at følge. Delt godt op, så det først var visere og tal, så hele timer, halve timer og så videre. En god måde hurtigt at få koncepterne om klokken præsenteret på.

 

Matemaslik

 

★ ★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Jonas Hinge Thomsen,

8 år, 3. klasse

på Hanssted Skole

 

Det er helt klart motiverende for mig, at den handler om slik, for jeg elsker slik! Jeg øvede tabeller og høje tal og gange og dividere, som jeg lige har lært. Nogle gange spiste menneskene så meget slik, at de blev dårlige, så man lærte også lidt om at spise. Den var nem at bruge, for det blev forklaret godt. Jeg vil nok bruge fem minutter om dagen på den – i gennemsnit!

 

Forældrekommentar (mor): Jonas bliver topmotiveret af, at noget foregår på skærm, og det er symptomatisk, at han langt hurtigere kunne betjene appen end mig. Slikket motiverer, og i forhold til andre matematik-apps, der kan frustrere, blev han ved med at synes, den var sjov.

 

LÆS MERE: