Uddannelsesvalg

Det siger eleverne ...

Sivalalaxmy B. Krishnapillai,

8.A Humlebæk Skole

”Begge mine forældre har taget en finansiel uddannelse. Det gør jeg nok også. Jeg synes det er én selv, der skal tage ansvaret for at vælge uddannelse, men både forældrene og skolen skal hjælpe og støtte én. Skolen kan blandt andet se ens talenter. Jeg er selv blevet udtaget til et talenthold i billedkunst af min lærer. Det havde jeg ikke selv tænkt på, så det er godt, hvis læreren kan hjælpe én på vej.”

Alexander Winkel, 9. klasse Grantofteskolen

”Jeg synes der er for lidt samspil mellem skolen og vores forældre. Mine forældre vil gerne hjælpe mig med at finde den rigtige uddannelse, men jeg er det ældste barn, så det er jo første gang, de skal prøve det, og de kan kun fortælle om det, de selv ved. De kunne godt bruge noget information om de forskellige uddannelser, der er i dag.”

Rasmus Jensen, 9. klasse

Grantofteskolen

”Jeg vil uddanne mig til at blive landmand. Min fars forældre havde en gård, som min farbror har nu, så det er nok der jeg har idéen fra.”

Matilde Jensen, 9. klasse Grantofteskolen

”Jeg vil gerne være pædagog. Min onkel, moster og mor er også pædagoger, så det er måske smittet af på mig. Min mor synes jeg skal gå efter at blive veterinærsygeplejerske, fordi det giver flere penge.”

Signe Ida Bjerre, 9. klasse

Grantofteskolen

”Jeg taler med mine forældre om alt og elsker at få råd af dem, for de kender mig bedre, end jeg kender mig selv og kan se min udvikling. De vil gerne have, at jeg går efter det, som jeg gerne vil og ikke bare det letteste.”

Anna Mathiasen, 8. klasse på Humlebæk Skole

”Lærerne har en vigtig rolle i ens uddannelsesvalg, fordi de ved, hvad man er godt til, så det er vigtigt, at de fortæller én, hvad man kan bruge det til. Det er lidt det samme med ens forældre. De kan også fortælle, hvad de selv gjorde. Jeg tror dog det er UU-vejlederne, der er bedst til at fortælle os om de muligheder, der er. Jeg ved ikke selv endnu, hvad jeg vil arbejde med, men det skal i hvert fald ikke være noget naturfagligt, som mine forældre!”

ØNSKER FRA DANSKE SKOLEELEVER

 

  • Forældrene skal rustes til at vejlede deres børn om uddannelsesvalg.

 

  • Gruppevejledningen skal forbedres.

 

  • Lærerne skal efteruddannes til at få temaet Uddannelse og Job med ind i deres undervisning.

 

  • Eleverne skal mere ud på virksomheder, gymnasier,
    erhvervsskoler etc. for at få indblik i den virkelige verden.

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

Forrige - Næste

SIDE 3/18