FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

Forrige - Næste

SIDE 17/18

TAVSHEDSPLIGT

Kære Forældrerådgivning

Mit spørgsmål går kort og godt på, om personalet i en klasse må diskutere klassens enkelte elever med kontaktforældrene, eller om personalets tavshedspligt også gælder over for kontaktforældrene?

 

Venlig hilsen En gruppe forældre

 

 

Kære "Far"

Skolens personale er her underlagt reglerne om tavshedspligt, som gælder for alle offentligt ansatte i henhold til forvaltningsloven, paragraf 27. Det betyder, at lærere eller andre ikke må drøfte forhold om enkelte elever med andre end de direkte involverede – og det er elevens forældre og eventuelt kolleger, der også underviser eleven. Lærerne må altså ikke omtale specifikke elever overfor kontaktforældrene, men gerne drøfte generelle vanskeligheder for klassen. Det er skolelederen, der fører det direkte tilsyn med, at sådanne regler overholdes og respekteres.

 

Du er altid velkommen til at skrive igen på foraeldreraadgivningen@skole-foraeldre.dk eller til at ringe til forældrerådgivningen på tlf. 70 25 24 68 hvis du har yderligere spørgsmål. Der er åbent på skoledage fra kl. 10 til kl. 14 og torsdag også fra kl. 16 til kl. 19.

 

Venlig hilsen

Forældrerådgivningen

 

 

 

Hvem svarer, når du ringer?

 

Mød en af rådgiverne

i Forældrerådgivningen:

Michael Tillitz

 

Hvad er din baggrund for at være rådgiver?

”Jeg har været skoleleder i Solrød og Greve Kommune i 20 år. I otte år har jeg siddet i det tværfaglige dialogudvalg, hvor jeg hver 14. dag mødtes med forskellige fagpersoner som psykologer, socialrådgivere, AKT-vejledere og lignende, så vi sammen kunne lave handleplaner for at hjælpe børn og deres familier.”

 

Hvad ringer og skriver folk oftest om?

”Meget ofte er et problem vokset, fordi der er sket et svigt i kommunikationen mellem skolen og forældrene. Specielt, hvis man kun kommunikerer via e-mail, oplever vi, at der kan ske misforståelser. Derfor råder jeg ofte folk til først og fremmest at få et møde med skolelederen eller læreren, så de kan få talt ordentligt om problemerne.

   Der er også mange, der ringer for at få rådgivning i forbindelse med skilsmisser.”

 

Hvilke spørgsmål gør mest indtryk på dig?

”Det er når forældre, der ligger i skilsmisse, sætter deres egne behov i første række. Det kan for eksempel være i spørgsmål om skoleskift, hvor forældrene glemmer at tage højde for, hvad der er bedst for barnet.”

 

 

 

Forældrerådgivningen er Skole og Forældres uvildige rådgivning, som har til formål at give råd og vejledning til alle forældre, der oplever, at deres børn har problemer i skolen. Rådgiverne har stor erfaring med og viden om skoleområdet. I hvert nummer af Skolebørn bringer vi udvalgte spørgsmål og svar fra Forældrerådgivningen i anonymiseret form. Du kan kontakte Forældrerådgivningen på telefon 7025 2468 fra  kl.10-14 på hverdage eller sende en mail til: cb@skole-foraeldre.dk

 

Se også flere spørgsmål og svar på: www.foraeldreraadgivningen.dk