Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 1/2017

SIDE 16/19

Fem børn har droppet skærmene og spillet brætspil med familier og venner. Holder det mon?

BATAMO,

Djeco,

8-99 år,

2-4 spillere

 

★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Emilia Bjerg,

10 år, 4. klasse

på Bordings friskole

 

Der er nogle kort med bogstaver på, så skal man sige et ord, der passer til bogstavet. Der kan også komme billedkort, som kan være dyr, byer, fornavne eller farver. Hvis der kommer to billedkort, er der krig. Jeg kan godt lide spillet, fordi man skal tænke meget over tingene. Jeg er hurtig til at tænke, min mor og far er det modsatte. Jeg kunne også godt lide Batamo, fordi det er en slags kortspil. Reglerne er lidt svære at forstå, men det er meget sjovt.

 

Icecool, Lautapelit,

fra 6 år,

2-4 spillere

 

★ ★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Jonas Hinge Thomsen,

9 år, 3. klasse

på Hanssted Skole

 

Spillet går ud på, at der er en er pedel, og nogle er elev(er). Pedellen skal fange eleven, som skal flygte fra pedellen og samle fisk. Jeg synes, det er godt, at man skal knipse dem væk med fingrene i stedet for bare at rykke nogle kedelige brikker frem efter en terning, for det er jo bare held. Men det er lidt irriterende, at man hele tiden skal gå rundt om bordet, for man spiller om en ret stor plade og skal hele tiden bevæge sig rundt om bordet. Det afbryder spillet.

Flamme Rouge,

Lautapelit,

fra 8 år,

2-4 spillere

 

★ ★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Jacob Kruse,

15 år, 9. klasse,

Humlebæk Skole

3 stjerner

 

Spillet handler om at komme først i mål med en af sine cykelryttere. Det er meget strategisk, da man skal vælge hvilket af fire kort, man vil bruge hvornår og hvordan. Der er mange regler, men når man lige har brugt lidt tid på at sætte sig ind i dem, er det meget sjovt. Jeg spillede med en af mine venner, og jeg tror, spillet er sjovere, hvis man er tre-fire personer. Nogle af reglerne er også lidt dårligt forklaret, og det er ikke uddybet, hvad de forskellige ting hedder og gør.

 

Love Letter, AEG,

fra 10 år,

2-4 spillere

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Kaisa Exner, 13 år,

7. klasse i grundskolen på

Niels Steensens Gymnasium

4 stjerner

 

Alle spiller mod alle, og det gælder om ikke at blive smidt ud og enten være den sidste tilbage eller den med flest point til sidst. De forskellige kort gør forskellige ting, som giver én en lille fornemmelse af, hvordan tingene foregik på et slot i renæssancen. Der er ikke så meget teknik i det, men man skal stadig tænke over, hvad man gør. Det er sjovt at skulle sætte sig ind i en karakter som en baron eller en tjenestepige eller måske endda prinsessen. Spillet er meget simpelt, men reglerne bliver dårligt forklaret.

Børn anmelder bøger om trivsel

LÆS OGSÅ:

NOA, Lautapelit, 2-4 spillere, fra 8 år

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Nanna Svarrer Poulsen, 11 år, 5.c, og Freja Svarrer Poulsen, 10 år, 4.x, begge Bellahøj Skole

 

Første gang man spiller Noa, skal være en dag, hvor man er god til at lære regler. Man skal samle dyr og se, om man kan få dyr med mange point eller mere end to dyr af samme slags. Det var megasjovt, da vi først havde lært det. Til sidst tager Noa alle de dyr, man har to af, så dem får man ikke point for. Vi undrede os lidt over, hvor Noa egentlig var. Man skulle selv tænke, at nu kom Noa og tog de dyr, der var to af. Måske skulle der have været en figur af Noa og et skib, hvor man skulle putte dyreparrene i.