Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 1/2017

SIDE 14/19

Skal vi skifte skole?

 

Min dreng startede i skole i sommer, men det fungerer slet ikke, hverken hjemme eller i skolen. Han kan godt have gode dage, men så vender vreden og gråden tilbage. Han holder sig selv vågen om aftenen med stor modstand, gråd, vrede, råb og er også fysisk aggressiv indimellem – i håb om at han ikke skal i skole dagen efter. I skolen nægter han, at vi går, det kan tage en halv til en hel time, eller mere. Hans lille krop skriger på at blive hørt, men vi kan ikke finde ud af, hvad der sker, men han er IKKE glad for gå i skole. Hvor kan vi søge hjælp til vores dreng? Skal han i en anden skole? Hvor hurtigt kan hjælp iværksættes? Dette er en side af vores dreng, vi ikke har set før. Han har ellers altid været en glad dreng, der legede gode lege, og fik ros for sine venskaber i børnehaven.

 

Venlig hilsen ”Den Desperate”

 

 

Svar

Jeg kan godt forstå dine bekymringer, men jeg er også nødt til indledningsvis at skrive, at det måske ikke kun er skolestarten, din søn reagerer på. I hvert fald skal du være opmærksom på, om der sket en eller anden begivenhed i familien, som han uden at kunne udtrykke sig nærmere om reagerer på. Der kan også være sket noget i skolen, han har oplevet som meget voldsomt.

 

Under alle omstændigheder er jeg overbevist om,

at din søn har brug for hjælp til at:

 

  1. Finde ud af at udtrykke, hvad der kan være sket.
  2. Finde ud af, hvorfor han bliver vred og ked af det.
  3. Derefter lære metoder til at handle mere hensigtsmæssigt.
  4. Og som forælder har du brug for at vide, hvordan du bedst
    støtter din søn.

 

At overveje et skoleskifte er alt for tidligt, årsagerne til hans adfærd skal først forsøges belyst.

   Derimod vil jeg anbefale dig at tage en samtale med hans lærer. I fællesskab med læreren/skolen finde ud af, om ikke det kunne være en ide at få råd og vejledning fra en AKT- lærer, en familierådgiver eller måske en psykolog. Når det så er sagt, så kan jeg også oplyse dig om, at der er ret mange børn, som i større eller mindre omfang oplever det at starte i skole som en ikke bare stor begivenhed, men også som noget voldsomt, også selv om skoler/ lærere gør meget for at lette overgangen fra børnehave til skole. Børns reaktioner kan være mange og overraskende, også vredesudbrud, som du selv omtaler.

   Jeg håber, at ovenstående råd og informationer kan bringe dig og din søn hurtigt videre. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os i Forældrerådgivningen igen, hvis du mener, vi kan hjælpe dig med yderligere råd i det videre forløb.

   Du er også meget velkommen til at skrive igen eller ringe til Forældrerådgivningen på tlf. 7025 2468. Telefonen er åbne alle skoledage kl. 10-14 og torsdag kl. 16-19.

 

Venlig hilsen Forældrerådgivningen

LÆS MERE:

Hos Forældrerådgivningen, under Skole og Forældre, kan forældre få gratis anonym rådgivning, hvis de oplever problemer i forbindelse med deres børns skolegang. Se mere på: www.foraeldreraadgivningen.dk