Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

SIDE 17/19

Kære Forældrerådgivning

 

Jeg vil gerne vide hvordan reglerne er for inddragelse af børns mobiler i skoletiden. I min datters klasse forlanger lærerne, at mobilerne indsamles i en kasse i løbet af skoledagen. Mobilerne bliver smidt ned i kassen og kassen står ulåst frit fremme hele dagen. Kassen er blevet tabt flere gange så flere mobiler er allerede blevet ødelagt. Skolen frasiger sig alt ansvar og siger, at det må forældrenes forsikring betale. Jeg mener, at når man konfiskerer noget fra nogen, må der også følge et ansvar med, eller hvordan er reglerne?

 

Venlig hilsen Mor

 

Kære Mor

 

Hverken lærere eller skolen ikke forlange, at elevers mobiler skal indsamles i løbet af skoledagen. Hvis eleven har sin mobil på sig eller i tasken - slukket -, og den ikke bliver taget i brug på noget tidspunkt i skoletiden, kan den ikke konfiskeres!

   Mange har desværre den opfattelse, at skolens forsikring dækker, hvis en elevs værdigenstande stjæles eller ødelægges i skoletiden - herunder mobiler, cykler, Ipad og lignende, men det er jeres egen indboforsikring, der dækker ved tyveri eller ødelæggelse.

   Jeg synes du skal kontakte skolens leder -  på skrift - og bede vedkommen om at redegøre for den ordning, som praktiseres i din datters klasse. Sender du det skriftligt, skal du også modtage et skriftligt svar.

    Forhør dig om, eller undersøg, om der står noget på skolens hjemmeside om brug/ medbringen af mobiler i skolen. Ligeledes om skolen på hjemmesiden har oplysninger om forsikringsbetingelser. Kig eventuelt under skolens ordensregler. Dette kan også indgå i din anmodning om en redegørelse fra skolens leder.

 

Med venlig hilsen Forældrerådgivningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ:

Hos Forældrerådgivningen, under Skole og Forældre, kan forældre få gratis anonym rådgivning, hvis de oplever problemer i forbindelse med deres børns skolegang. Se mere på: www.foraeldreraadgivningen.dk