Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 4/2016

SIDE 13/19

Børn anmelder bøger om trivsel

Syv guddommelige dage i Albert

Svenssons ellers

ret almindelige liv

 

★ ★ ★ ★

 

Flemming Møldrup

162 s., Politikens Forlag

 

Anmeldt af:

Malthe Kruse,

12 år, 6. klasse

på Humlebæk Skole

 

Jeg syntes, bogen var god, fordi den havde et godt budskab samtidig med, at den var sjov. Jeg kunne godt lide, at Helligånden ikke var så klog. Jeg kunne ikke så godt lide, at Albert blev kaldt Albert Svensson og ikke bare Albert, fordi det tog så lang tid at læse. Jeg synes, det var lidt irriterende, at Albert ikke bare sagde tydeligt, at han ikke har nogle specielle kræfter i stedet for bare at være forsigtig og blive afbrudt hele tiden.

 

Forældrekommentar (far):
Det virkede, som om min søn hyggede sig med bogen, og han er ellers en kræsen læser. Flot, når bogen handler om skilsmisse.

 

Chokoladesøstre 3
– Sommerdrømme

 

★ ★ ★ ★

 

Cathy Cassidy

280 s., Carlsen

 

Anmeldt af:

Kaisa Exner, 13 år,

7. klasse på Øster

Farimagsgades Skole

 

Bogen handler om pigen Summer, som elsker ballet. Da hun bliver tilbudt en optagelsesprøve på et nyt danseakademi, begynder hun straks at øve så meget, at hun skubber venner og familie væk. Den tager nogle barske temaer og formidler på en realistisk måde. Det var også godt, at man vidste præcis, når nogen sagde noget, eller der var indre monolog. Til gengæld blev jeg irriteret over, at nogle af karaktererne nogle gange var urealistisk barnlige eller dumme.

 

Forældrekommentar (far):

Kaisa var meget optaget af bogen og læste den hurtigt.

Temaerne er bl.a. spiseforstyrrelse og sammenbragt familie.

Victoria Roses to liv

 

★ ★ ★ ★

 

Gitte Løkkegård

200 s., Carlsen

 

Anmeldt af:

Freja Svarrer

Poulsen, 9 år, 4. klasse

på Bellahøj Skole

 

Jeg synes, bogen er godt fundet på. Det plejer at være omvendt, at når forældrene bliver skilt, er det børnene, der skal flytte frem og tilbage mellem moren og faren. I den her bog er det forældrene, der skal flytte frem og tilbage. Victoria Rose bor sammen sin ven Storm i hendes farfars kolonihavehus, der hedder Rosenlyst. Farfar bor på plejehjem, fordi han er lammet i den ene side af kroppen. Han giver Victoria og Storm nogle gåder.

 

Forældrekommentar (far):
Freja læste selv bogen. Hun fortalte flere gange uopfordret om handlingen og læste den færdig af sig selv. Hun bad ikke om hjælp.

 

Os i 3.U.

– Kødbollekrigen

 

★ ★ ★ ★ ★

 

Gunvor Reynberg

128 s., Høst og Søn

 

Anmeldt af:

Jonas Hinge Thomsen,

8 år, 3. klasse

på Hanssted Skole

 

Jeg synes, den er meget sjov, men også lidt kedelig. Den foregår ligesom mange steder, og der er mange forskellige ting, der sker, med alle de der legegrupper. Jeg kan bedre lide, når det handler om én ting, fx dyr! Jeg er nok bare mere til faglitteratur. Men jeg tror, at nogle børn, som godt kan lide skønlitteratur – for eksempel nogle af pigerne fra min klasse – godt ville kunne lide den.

 

Forældrekommentar (mor):

Det virkede så oplagt: Jonas går selv i 3.U. og burde kunne genkende scenariet, men jeg griner mere end ham, fx da alle forældrene serverer spaghetti med kødsovs til legegrupperne.