Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 2/2017

SIDE 14/18

Hvorfor skal vi betale

til klassekassen?

 

Vi har et spørgsmål vedrørende klassekasse. I min søns klasse samler lærerne penge ind til klassekassen to gange årligt, og forældrene bliver rykket for betaling indtil de punger ud. Er folkeskolen ikke gratis, og må lærerne holde styr på, hvem der betaler til klassekassen?

   Når vi siger til lærerne, at vi ikke har mulighed for at betale, svarer de, at vores dreng jo er meget glad for at gøre brug af de ting, som klassekassen går til, som for eksempel er juleknas, bagedage og sportsturneringer på naboskoler. Betyder det, at vores dreng ikke længere kan deltage i undervisningen de dage?

 

Mor og far til T

 

 

Kære Mor og far til T

I har ganske ret i, at folkeskolens undervisning er gratis for forældrene, og at der ingen forpligtelse er til at deltage i betalingen til en klassekasse. Klassekasser kan alene etableres til at afholde frivillige og supplerende aktiviteter til undervisningen, og der er ingen pligt til at deltage i finansieringen heraf.

   Kommunalbestyrelsen og eventuelt skolebestyrelsen kan fastsætte retningslinjer for administrationen af klassekasser oprettet i de enkelte klasser, og således at der ikke kan anvendes midler til andre end forældrenes elever i klassen. Det kan sammenlignes med en opsparingsordning til ekstraudgifter. Klassekassen kan ikke anvendes til betaling for personalets udgifter eller til andet end det anførte formål.

   Hvis forældrene ikke betaler for en elev, kan det ikke medføre, at eleven udelukkes, hvis aktiviteterne foregår i undervisningstiden. Hvis der er tale om fritidsaktiviteter, kan deltagelse være afhængig af betaling. Princippet er, at elever har ret til at deltage i undervisningen, også selv om forældrene ikke har betalt i forvejen.

   Så svaret er, at jeres barn kan deltage i alle undervisningsaktiviteter uden at skulle betale noget i forvejen, betaling for deltagelse i undervisning må ikke være en forudsætning i forhold til den enkelte elev.

   I er velkomne til at skrive igen til Forældrerådgivningens brevkasse på cb@skole-foraeldre.dk eller ringe til Forældrerådgivningen på tlf. 7025 2468. Telefonerne er åbne alle skoledage kl.10-14.

 

Venlig hilsen Forældrerådgivningen

Hos Forældrerådgivningen, under Skole og Forældre, kan forældre få gratis anonym rådgivning, hvis de oplever problemer i forbindelse med deres børns skolegang. Se mere på: www.foraeldreraadgivningen.dk

Skolebørn nr. 2 2017 INDHOLD