Forrige - Næste

SIDE 13/17

Inspiration: Sjove aktiviteter med klassen

Blev du inspireret af artiklen om B.S., der udfordrer sine børn ved at tage dem med på overnatning i skoven? Hvorfor ikke arrangere en…

Sheltertur

Med grønspættebogen under armen, far (eller mor) i hånden og en overnatning i shelter er der lagt op til hygge og store naturoplevelser. Det primitive udendørsliv med snitning af den perfekte snobrødspind, ristede pølser over ild og sure sokker er en sjov og anderledes aktivitet at være sammen om.

 

Spørg spejderne eller få hjælp til at finde overnatning på udinaturen.dk.

 

Derfor er overnatning i shelter en god idé

•  Det er en friluftsaktivitet med masser af plads til leg og eventyr.

•  Børnene snakker sammen om turen både før og efter.

•  De voksne kommer hurtigt tæt på hinanden. Det gør kontakt og dialog nemmere fremover.

•  Børnene oplever, at de voksne samarbejder og taler sammen. Det styrker fællesskabsånden.

 

Tip: Hent huskeliste, indkøbsliste og trin-for-trin-guide til at arrangere en tur i shelter på foraeldrefiduser.dk/shelter

"Skååååål" Nytårskur er en anderledes og sjov måde at ønske hinanden godt nytår på. Lad eventuelt kuren omfatte en lille gruppeøvelse, hvor børn og forældre i fællesskab formulerer gode nytårsforsæt for klassen. Det kan være ved at dele forældre og børn op i fire grupper, der hver skal fortsætte sætningen ”..klasse er en god klasse at være og lære i. Det skal den blive ved med at være ved at vi…”. Sætninger skrives op på et stort papir, som herefter er hele klassenes nytårsforsætter.

 

Derfor er nytårskur en god idé

•  Det er nemt og hurtigt at arrangere og deltage i.

•  Den uformelle form gør det nemt at møde op.

•  Det er en god lejlighed til at sætte fælles kurs med nytårsforsæt.

•  Børn og voksne får talt sammen, og det er godt for sammenholdet og samarbejdet.

 

Tip: Hent skabeloner til invitationer, øvelsen og opskrifter på luksus snacks på foraeldrefiduser.dk/nytårskur

Indimellem kan det være godt, at børn og voksne minder hinanden om vigtigheden af gode venskaber. Og hvorfor ikke gøre som dronningen og invitere til nytårskur med børnebobler og nytårstale?

Til nytårskur i klassen

– vi skåler for hinanden

Om forældrefiduser.dk

På forældrefiduser.dk kan du finde en stor samling “fiduser”, der gør det nemt for forældre at tage ansvar for klassens sammenhold. Siden er under konstruktion og pilottestes i udvalgte klasser i efteråret 2013, men Skolebørns læsere er inviterede til at smugkigge allerede nu. Det Kriminalpræventive Råd, TrygFonden samt Skole og Forældre står bag sitet.

Magasinet Skolebørn · Nr. 5 - December 2013, 79. årgang · (dateret fra første nummer af Forældreraadstidende) · Oplag: 10.500 · Magasinet udkommer 4 gange om året · Deadline for næste nummer: 20. december 2013 · ISSN: 1398-1269 · Redaktion: Redaktør: Maj Carboni (DJ), mc@skole-foraeldre.dk · Ansvarsh. red. Mette With Hagensen · Redaktionssekretær: Lizzi Ege Johansen · Layout: Woer+Gregorius · Tryk:  Jørn Thomsen Elbo A/S · Annoncer: Maj Carboni (DJ), mc@skole-foraeldre.dk  · 28933680 · Abonnement: Trykudgave, personligt helårs: kr. 600,- · Tillæg for ekstra trykte magasiner til medlemsskoler: 260,- pr. år. Artikler bragt i Skolebørn er ikke nødvendigvis udtryk for Skole og Forældres politik · Forsiden: Foto af Lars Bertelsen.

 

Landsorganisationen Skole og Forældre blev stiftet i 1935. Medlemmerne er forældrerepræsentanterne i 80 % af folkeskolens skolebestyrelser. Organisationens aktive er selv forældre fra skolebestyrelser

 

Sekretariatet: Kvægtorvsgade 1 · 1710 København V · Telefon: Mandag-fredag 9-14 på 33261721

post@skole-foraeldre.dk - www.skole-foraeldre.dk