Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 3/2018

SIDE 9/19

EKSPERT:

Gør børnene klar til det ukendte

Når skolebørn bør lære om innovation, entreprenørskab og andre færdigheder, der er brug for i det 21. århundrede, er det ikke for at gøre dem klar til et arbejdsmarked, som ingen kender endnu, understreger to eksperter. Det er for at gøre dem klar til det ukendte.

Vi skal ikke uddanne børn til et arbejdsmarked fuld af selvstændige erhvervsdrivende, løstilknyttede freelancere eller noget helt tredje. Gør vi det, kommer vi højst sandsynligt til at ende op med et utilstrækkeligt nutidigt svar på et fremtidigt problem. Vi skal i stedet uddanne børn, der bliver klar til et hvilket som helst fremtidsscenarie.

   ”Vi skal ud over den dér krystalkugletænkning. Der bliver lavet en masse analyser af, hvad der bliver brug for på fremtidens arbejdsmarked. Dem vil jeg ærligt talt gerne være fri for. Vi skal tænke mennesket først og markedet bagefter,” mener Anders Rasmussen fra Fonden for Entreprenørskab.

   ”Arbejdsmarkedet bør slet ikke være i fokus. Jeg anerkender, at det findes, men når vi taler om at gøre børn klar til det 21. århundrede, så bør der være et langt større og bredere fokus. Vi skal gøre børn klar til det liv, de skal ud og leve,”, siger Andreas Binggeli fra Center for Undervisningsmidler.

 

 

Eleverne skal lære at skabe deres eget liv

Når folkeskolen ikke skal uddanne til et fremtidigt arbejdsmarked, men til livet, skyldes det:

   ”De børn, der starter i skole nu, vil få et skole- og studieliv, der består af en række videnskaber og fag, som ikke engang er opfundet endnu. Derfor kan vi heller ikke stå i dag og tro, at bestemte fag er løsningen. Vi skal i stedet give børn et mindset – en måde at tænke på - som gør dem klar til alt det ukendte, de kommer til at møde i det 21. århundrede, ” mener Andreas Binggeli fra Center for Undervisningsmidler.

 

 

De innovative og entreprenørielle kompetencer kan børnene få glæde af i alle aspekter af livet.

   ”De kan bruge dem til alt fra at starte virksomheder til vejfester. Entreprenørskab sætter børn i stand til - og giver den selvtillid til - at skabe deres eget liv,” understreger Anders Rasmussen fra Fonden for Entreprenørskab.

Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her
Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her