Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

SIDE 17/21

Tip

til det første

forældre-

møde

Sådan kommer alle forældre med

Er det også altid de samme forældre, der står for de sociale aktiviteter i dit barns klasse? Aktivitetsgrupper er en måde at få alle med og styrke sammenholdet blandt både forældre og børn.

 

Det styrker sammenholdet og trivslen i klassen, når forældrene samarbejder og har det godt sammen. Her får du et tip til, hvordan et godt fællesskab kan kickstartes allerede fra årets første forældremøde: Ofte er det kontaktforældrene, der står for de sociale arrangementer for elever og forældre udenfor skoletid, men hvorfor ikke få alle til at deltage? Det kan gøres ved, at I på forældremødet deler forældrene op i 4-5 aktivitetsgrupper, der sammen skal planlægge en aktivitet for klassen i løbet af året. På www.forældrefiduser/aktivitetsgrupper.dk kan I gratis downloade fremgangsmåde og aktivitetskort med forslag til forskellige aktiviteter, som alle forældre skal trække på forældremødet. Det kan eksempelvis være en kort aktivitet som morgenmad i klassen, en udendørs aktivitet som orienteringsløb eller årets julefest. Grupperne skal så samarbejde om at finde på et konkret arrangement og planlægge det sammen. Det behøver ikke at være stort og besværligt, og der er masser af inspiration og hjælp at hente til forskellige arrangementer på www.forældrefiduser.dk

97%

...af de medarbejdere, der bruger Forældrefiduser, er tilfredse med det.

 

Forældrefiduser er udviklet i et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd, Trygfonden og Skole og Forældre. På www.foraeldrefiduser.dk kan du få flere tips og masser af inspiration til, hvordan I som forældre kan være med til at styrke sammenholdet i klassen.

51%

...af medarbejderne i børnehaveklasser, der kender Forældrefiduser, sætter tid af til det på forældremøder.

Evaluering af Forældrefiduser

 

Tip til kontaktforældre!

En kort video med glimt i øjet kan sætte kompasset mod et robust og målrettet samarbejde i forældregruppen, der forebygger mobning. Vis den på et forældremøde som udgangspunkt for en snak om, hvordan I kan styrke sammenholdet og trivslen i jeres klasse.

LÆS OGSÅ Skole-hjem-samarbejdet forringet med reformen

LÆS OGSÅ En uge, hvor forældrene satte aftryk på undervisningen

LÆS OGSÅ Forældre inviterede lærer på hyttetur

Gratis dilemma-spil
til forældremødet

TIP

til
kontakt-forældre!

Spillet er et dialogværktøj, der eksempelvis kan bruges til forældremøder. Spillet kan forebygge konflikter i forældregruppen og mellem skole og hjem ved at skabe forståelse for forskellige synspunkter.

 

Spillet kan downloades gratis her

 

 

Skolebørn nr.3 2015 INDHOLD