SIDE18/18

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 4/2018

Forrige side

0

Mette With Hagensen

træder af som formand

 

Skole og Forældres formand gennem 6 år, Mette With Hagensen, træder af på landsmødets generalforsamling lørdag den 24. november 2018. Hun genopstiller ikke af den enkle grund, at hun ikke længere har børn i folkeskolen.

  Mette With Hagensen har haft tre børn igennem folkeskolen og siddet i skolebestyrelsen på Lykkegårdsskolen i Varde siden 2006. Hun blev medlem af Skole og Forældres hovedbestyrelse og forretningsudvalg i 2010, blev næstformand i 2011 og formand i 2012.

  Mette har været en utrættelig forkæmper for skolebestyrelsernes og forældrenes interesser i folkeskolen i sin tid som formand. Hun har været en af de flittigst citerede i medierne og stået parat kl. 6 om morgenen når radioavisen skulle have en udtalelse, været med i TV-nyhederne på Skypeforbindelse fra hotelværelser og op kl. 5 om morgenen når dagen var pakket med møder i København. Hun har holdt oplæg til skoler og kommuner, til kongresser og konferencer i hele landet. Altid med overskud, humor og skarpe replikker.

  Mettes fokus har gennem alle årene været at styrke skolebestyrelsernes kompetencer. Hun gik forrest i 2014 og sikrede Skole og Forældre en fireårig projektbevilling på 12 mio. kr. til projektet Kompetenceløft til skolebestyrelser. Midlerne blev blandt andet brugt til udvikling af ny hjemmeside, redskaber til skolebestyrelsen, online kurser og hæfteserien Skolebestyrelsens arbejde.

  Et andet hovedfokus har været tilstrækkelig finansiering af folkeskolen. Hun har med næb og klør kæmpet mod skiftende regeringers og kommuners nedskæringsiver og for at få understøttet skolereformen og inklusionsdagsordenen økonomisk forsvarligt.

  Endelig har Mette stillet sig tydeligt på børnenes side i de senere års heftige kampe om folkeskolen. Når diskussionerne blandt skolens landsdækkende organisationer og folketingets politikere mere handlede om snævre fag- og ideologiske interesser, så har Mette drejet fokus over på børnenes trivsel og læring i skolen.

  En kæmpe tak skal lyde fra hele foreningen for din indsats, Mette. Vi på sekretariatet vil savne dig og det er jeg sikker på, at vi ikke er alene om. Vi håber andre får nytte af dine evner, flid og skønne måde at være på. Held og lykke fremover og tak til din familie for at vi måtte bruge så meget af din tid gennem de sidste mange år.

  1. Interview til fransk TV i baggården ved Skole og Forældres sekretariat i 2018.

  2. Medierne har i stor stil interviewet og citeret formanden i tidens løb. Ved lockouten i 2013 stod de i køen foran sekretariatets dør.

  3. Mette har flittigt varetaget forældrenes og skolebestyrelsernes interesser i møder i Undervisningsministeriet og med folkeskolens parter. Fokus har dog altid været på at skabe den bedst mulige skole for børnene.

  4. Mette har ofte stået tidligt op for at deltage i  tv-interviews - også hjemme fra sin stue.

  5. Mette With Hagensen blev for alvor landskendt, da hun inviterede Bondo og Ziegler til kaffe for at finde en løsning på konflikten i 2013.

  6. Mette blev i 2016 genvalgt som formand med stående bifald til Skole og Forældres landsmøde.

  7. Der har været mange invitationer til debatter om folkeskolen, hvor Mette er kendt som en skarp, humoristisk og velformuleret debattør. Her på Folkemødet i 2018.

Indspark fra

næstformanden

Mælkebøtte-børnene

Mælkebøtter vokser vildt i vejkanter og deres blomsterhoveder titter op fra sort asfalt. Gartneren og naboen kalder det ukrudt? Psykologen kalder det resiliens! I al fald når vi taler om de børn, som blomstrer til trods for vanskelige vilkår.

    Alle forældre kan være en ressource for deres barn. Men ikke alle forældre kan - uden hjælp - leve op til deres ansvar for at sikre gode vilkår for egne børn. Fordi det er svært at fjerne den negative sociale arv, hvis man er en del af den.

    Ifølge Sundhedsstyrelsens nylige opgørelse bor 122.000 børn i en familie med et alkoholproblem. Andre er børn af de 415.000 borgere som, ifølge Sundhedsdatastyrelsens seneste rapport, spiser piller for at holde depressionen på afstand. Så er der det faktum, at hvert sjette barn i Danmark oplever psykisk eller fysisk vold derhjemme (jævnfør VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, tidligere SFI og KORA).

    For mange børn føler sig ensomme; og de seneste ti år er antallet af psykiske diagnoser tredoblet. Glemmes bør heller ikke dem, som ikke nødvendigvis optræder i statistikkerne. Dem hvis forældre ligger i skilsmisse. Dem hvis hjem (måske) runger af hårde ord, så gråden (måske) triller lydløst på børneværelset om natten. Men alligevel vokser der noget fint og flot, hvor intet ellers burde kunne gro?

    Folkeskolen skal favne alle børn. At blive set – at komme frem i lyset – kan være afgørende for, at et barn bryder igennem, vikler sig og blomstrer op. Skolens lærere, pædagoger og ledelse skal turde løfte dette sociale ansvar. De skal støtte hinanden i at levere det store professionelle og personlige engagement, der kræves. Og vi er godt på vej. Men folkeskolen kan ikke alene afhjælpe alverdens samfundsmæssige (læs: sociale og sundhedsrelaterede) problemer.

    Forleden deltog jeg, som repræsentant for Skole og Forældre, ved regeringens præsentation af sammenhængsreformen. Her talte vi om behovet for bedre offentlig service med udgangspunkt i borgerbehov. Belastede familier oplever desværre ofte, at det system, som skal hjælpe dem, er fragmenteret og forvirrende. Folkeskolelovens § 1 lyder: ”Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.”

    Spørgsmålet er derfor, hvordan skole og forældre via skolebestyrelsen kan udvikle velfungerende principper for trivsel og samarbejde og herved forebygge eventuelle kommunale indsatser og tragiske enkeltsager. Så vi får flere små lysende mælkebøtteblomsterhoveder til at stråle op gennem asfalten.

HOVEDBESTYRELSEN

 

Landsformand

Mette With Hagensen

Hyldehaven 45, 6800 Varde

mobil 3171 6378

mwh@skole-foraeldre.dk

 

Næstformand

Rasmus K. Edelberg

Rahbeks Alle 32, 3. tv.

1801 Frederiksberg C

mobil 23270538

rae@skole-foraeldre.dk

 

 

Region Nord- og  Midtjylland

 

Birgit Bach-Valeur

Favrskov Kommune

birgit@bach-valaur.com

 

Janus Boye

Aarhus Kommune

jb@janusboye.dk

 

Grethe Bremer

Skanderborg Kommune

grethe.bremer@gefiber.dk

 

Susanne Gade Clausen

Silkeborg Kommune

sgc@skole-foraeldre.dk

 

Cecilie Harrits

Aarhus Kommune

cecilie@harrits.dk

 

Rikke Olssen Jensen

Jammerbugt Kommune

rol@jammerbugt.dk

 

Juliane Overgaard

Herning Kommune

juliane@email.dk

 

 

Region Syddanmark

 

Toke Arndal

Assens Kommune

tarndal@gmail.com

 

Bente Brandstrup

Nyborg Kommune

bente@bentebrandstrup.dk

 

Bo Grønvall Christensen

Sønderborg Kommune

bo.christensen.nfs@gmail.com

 

 

 

Christina Bruun Levinsen

Odense Kommune

cbl@sdu.dk

 

Vagn Lynge Stigen

Tønder Kommune

vagn@stigsen.net

 

 

Region Hovedstaden

 

René Bomholt

Dragør Kommune

rene@bomholt.com

 

Anna Frejlev

Gentofte Kommune

annafrejlev@hotmail.co.uk

 

Sheku Amadu Jalloh

Københavns Kommune

shedu1407@yahoo.dk

 

Anders Høgsbro Madsen

Københavns Kommune

ahm@novolog.dk

 

Dorthe Pelle Nielsen

Københavns Kommune

dopeni@gmail.com

 

 

Region Sjælland

 

Christian Junget Madsen

Guldborgsund Kommune

christianmadsen@email.dk

 

Trine Nobelius

Køge Kommune

trine@nobelius.dk

 

Charlotte Pedersen

Slagelse Kommune

zilotte@gmail.com

 

Kristina Themsen

Vordingborg Kommune

kristina@themsen.net

 

 

Medlem af forretningsudvalget

 

SCROLL NED

Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her
Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her
Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her