Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 2/2017

SIDE 16/18

Fire børn har brugt apps til at få liv i kludene.
Virker det?

Musica.ly

 

★ ★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Emilia Bjerg,

10 år, 4. klasse

på Bordings friskole

 

Jeg er vild med Musical.ly. Det er en app, hvor man kan lave musikvideoer ligesom popstjerner. Man vælger et stykke musik som afspilles, og optager samtidigt, at man mimer og danser til sangen. Når musik videoen er lavet færdig, lægges den op på ens profil, så ens venner kan se den. Det er lidt ligesom Instagram. Jeg bruger den rigtig meget. Det sjove ved den er, at jeg også får bevæget mig i stedet for at bare sidde og kigge ind i skærmen. Her skal man nemlig danse og bevæge sig til musik. Det specielt sjove er, at man kan se andres videoer og like og kommentere dem.

 

Træn med

forsvaret

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Nanna Svarrer Poulsen,
11 år, Bellahøj Skole

 

Jeg synes, appen var rigtig god. Man skal fortælle vægt og højde, og så tager man nogle test, så man får øvelser på ens eget niveau. Jeg kunne tydeligt mærke, at jeg havde muskler i ryggen, da jeg prøvede core-programmet. Det er også godt, at appen siger til, hvornår man skal stoppe. Man kan enten vælge øvelser selv, men man kan også få et otte ugers program, hvor man skal træne kernemuskler, kondi og styrke. Det var faktisk lidt hårdt med core-øvelserne, så jeg tror ikke Træn med forsvaret er til små børn, man kan heller ikke bruge BMI-beregningen til børn, men jeg kunne godt lide at bruge appen.

Pokemon Go

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Jonas Hinge Thomsen,
9 år, 3. klasse
på Hanssted Skole

 

Pokemon Go går ud på at komme ud og fange pokemons, og når man er level 5, kan man kæmpe mod andre spillere med sine egne individuelle pokemons. Jeg synes, det er en god måde at komme ud og bevæge sig og møde andre mennesker i stedet for bare at sidde bag skærmen, som mange gør. Det er en sjov måde at komme væk fra computeren, men det er ikke lige så sjovt, som det har været, fordi der kommer flere og flere ”hackere” – det er dem, der sidder hjemme og kan styre deres ”mand” – og det er derfor, den ikke får 5 stjerner ud af 5.

 

Seven Minute Workout

 

★ ★ ★ ★

 

Anmeldt af:

Kaisa Exner, 13 år,

Niels Steensens

Gymnasiums Grundskole

 

Seven Minute Workout er en decideret trænings-app. Den giver én 12 forskellige øvelser, som man laver 30 sekunder af gangen, og det giver cirka 7 minutters træning. Jeg vil derfor ikke ligefrem kalde den ”sjov”, men derimod velfungerende. Den giver én lette, men gode øvelser, i en mængde man kan overskue og klare som nybegynder. Den fik mig til at træne mere, og den optimistiske og opmuntrende stemme hjælper også. Alt i alt er den en god app, men den er kun til træning, så hvis det ikke er det, man er ude efter, skal man ikke downloade den.

Skolebørn nr. 2 2017 INDHOLD