Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 3/2018

SIDE 8/19

Træn innovation og entreprenørskab med dit barn

Vil du lære dit barn at løse problemer på en måde, der skaber værdi for andre? Vil du give dit barn værktøjer til at gå fremtiden og dens problemstillinger i møde? Så kig med her. I kan nemlig træne det derhjemme. Og så er det sjovt for både forældre og børn.

Der er ingen, der med sikkerhed kan svare på, hvad fremtiden bringer. For at ruste vores børn bedst muligt, bliver vi derfor nødt til at lære dem at løse problemer på nye måder. Fonden for Entreprenørskab har udarbejdet en række gode idéer til øvelser, der kan hjælpe dit barn i gang med at tænke entreprenørielt og innovativt. De træner dit barn i at igangsætte aktiviteter, tænke kreativt, tro på sig selv, kende sin omverden og bruge alt det, man lærer i skolen, til at skabe værdi for andre.

 

5 øvelser
du kan lave med dit barn.

 

Gå på opdagelse

Gå på opdagelse i byen, skoven eller på stranden med dit barn og lad barnet bestemme ruten.

Undervejs skal I tage billeder og samle blade, grene og lignende.

 

Når I kommer hjem, skal dit barn tegne et kort over jeres rute og pynte med de billeder og ting, I har samlet på turen.

Se så, om I kan bruge nogle af de ting, I har samlet, til at bygge noget. Det kan f.eks. være et insekthotel eller et fuglehus. Det kan også være noget helt tredje, der skaber værdi for andre.

 

I kan også tage toget eller bussen til et sted, I ikke har været før, og se om I kan finde hjem uden kort og gps.

 

Pitch en ferie

Lad dit barn lægge et budget og en plan for jeres næste ferie. Hvor skal I hen, hvad skal I se, og hvad koster det? Bed dit barn om at pitche sine idéer på en sjov og interessant måde.

Har du flere børn, kan de hver især pitche en idé og fordele feriedagene mellem sig, så de hver især har ansvaret for at planlægge en hel dag på ferien.

 

Når ferien er overstået, kan I eventuelt lave en hjemmeside eller en brochure, hvor I kan dele jeres oplevelser fra ferien.

 

 

Hvordan får man job?

Lad dit barn finde et job ved at spørge rundt i nabolaget. Måske mangler naboen en hundelufter, en til at feje blade eller en til at slå græsplænen. Dit barn kan også komme med idéer til anderledes områder, hvor folk kunne have brug for hjælp.

 

Lav en plakat eller brochure med barnets oplysninger, det arbejde der tilbydes, og hvor meget det koster, og hæng den på opslagstavlen ved den lokale købmand.

 

Får dit barn flere job, skal I lave en plan over arbejdet, og en bankkonto til barnets indtjeninger. Måske skal nogle af dit barns venner hjælpe til med arbejdet – det kan være, det ender med et lille firma.

 

 

Arranger en fest

Dit barn bestemmer, hvilke aktiviteter der skal være, og hvad deltagerne skal have at spise og drikke.

Lad barnet oprette en begivenhed på Facebook og invitere gæster. Måske skal der også indsamles penge til velgørenhed?

 

Når festen er overstået, skal barnet udarbejde en liste med erfaringer fra festen, som han eller hun kan sende til familie og venner for at dele ud af gode råd og idéer.

 

 

Kender du Danmark? (og verden)

Forestil jer, at et tog kører fra København mod Aalborg. Hvilke byer stopper toget i undervejs, og er der nogle spændende ting at se der?

Lad dit barn vælge en by på strækningen og finde fakta om byen online for til sidst at fremlægge det hele for dig på bare ét minut.

Derefter kan I finde en ny rute og en række nye byer og ud fra dette udarbejde en quiz eller et brætspil, som I kan spille sammen.

Som en ekstra øvelse, skal I forestille jer, at en lastbil kører fra Esbjerg til Malaga. Find den korteste rute, bestem, hvilken lastbil der er tale om, og find til sidst ud af, hvor meget brændstof lastbilen skal bruge.

Nu skal lastbilen hjem igen. Lad dit barn finde ud af, hvilke varer den tager med, og regn ud, hvor meget I kan tjene på varerne. Husk udgifter til transport, løn og mad undervejs.

Fonden for Entreprenørskab er nationalt videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer, og fonden er selv med til at skabe og udbrede ny viden og forskning om entreprenørskab i undervisningen. Fonden arbejder aktivt for, at evnen til at være innovativ skal være et grundelement i alle uddannelser fra abc til ph.d., og at innovation og entreprenørskab i højere grad skal integreres i uddannelserne og forankres på uddannelsesinstitutionerne.

http://www.ffe-ye.dk/

Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her
Vil du have Skolebørn i din indbakke? Klik her